Mayke Bons - Introductie

Zij zal regelmatig een item in onze nieuwsbrief gaan verzorgen over onder andere rechtrichten en rijtechnische problemen.

Mijn carriere in de paardensport begon op tweejarige leeftijd toen ik leerde rijden op een bejaarde Shetlander. Toen ik na verloop van tijd steeds harder wilde en mijn moeder me niet meer joggend bij kon houden, kocht zij een betrouwbare Gelder en galoppeerden wij naast elkaar over een braakliggende zandvlakte in de polder.

Mayke BonsToen ik 12 jaar was kreeg ik Yasha( zie foto), een 2-jarige merrie (Hopefull x Wellington), die ik zelf heb opgeleid. Met haar heb ik 3 jaar getraind bij David de Wispelaere, bij wie ik ook een paar weken heb mogen werken. Net als hij werk ik volgens de beginselen van de klassieke dressuur.

Sinds 2004 ben ik mijn eigen stal in Aalsmeer begonnen en sindsdien werk ik full-time met paarden. Sinds april 2005 ben ik gediplomeerd ORUN-instructrice. Inmiddels houd ik mij steeds intensiever bezig met mijn passie: het ‘rijtechnisch’ revalideren van paarden met spierproblemen. Ik zal hier regelmatig wat dieper op in gaan. Tevens geef ik groepslessen aan kinderen en privé-lessen bij mij op stal of op locatie en ben ik actief in de wedstrijd sport (Z-dressuur).

Voor meer info over mijn werkwijze zie mijn site: www.maykebons.nl

Dressuur Mayke Bons

Naar boven Disclaimer Vraag en antwoord