Over ons

De informatie op deze website wordt je aangeboden door het team van GEZONDHEIDVANMIJNPAARD.

Over Gezondheid van mijn Paard

Over ons

Ons team bestaat uit een paraveterinair, 3 dierenartsen, een weborganiser en een aantal freelancers. Regelmatig krijgen we ook versterking van gastschrijvers die artikelen publiceren over hun specifieke vakgebied.

Het doel van deze site is het verstrekken van objectieve achtergrondinformatie op het gebied van de gezondheid van jouw paard. Veel ziektes staan beschreven met de meest gangbare ideeën over de oorzaak en de therapie. Het is echter niet mogelijk om 100% volledig te zijn, waardoor het kan zijn dat jouw paard een (iets) andere therapie krijgt voorgeschreven dan op deze site vermeld staat. Naast de reguliere geneeskunde besteden we aandacht aan andere mogelijkheden om de gezondheid van je paard te verbeteren en hoe je je paard kunt helpen om gezond te blijven.

Deze site is absoluut niet bedoeld om jouw dierenarts te vervangen. De expertise van je dierenarts is nodig om de juiste diagnose te stellen en aan de hand van de situatie de meest geschikte therapie of oplossing aan te bieden. Op deze site kun je dan de ins and outs van de aandoening die bij jouw paard is geconstateerd nog eens nalezen.

Wij hopen jou en je paard van dienst te kunnen zijn met al onze informatie en we wensen jullie een goede gezondheid toe!

Team www.gezondheidvanmijnpaard.nl

Monique

In 2005 heb ik de opleiding paraveterinair-dierenartsassistente afgerond. Ik heb een aantal jaren gewerkt bij een dierenartsenpraktijk, maar later gekozen voor een andere werkomgeving. Nadat mijn eigen paard een aantal malen geblesseerd is geweest, ben ik op het idee gekomen om een website te maken om liefhebbers van paarden meer informatie te geven over de achtergronden van aandoeningen bij paarden. Karin en Suzan (toendertijd collega's) waren ook enthousiast over dit idee en hebben dan ook met veel toewijding de artikelen geschreven. Elaine en Jan-Willem assisteren ons op alle andere aspecten die komen kijken bij het beheren van een website en verder is ons team versterkt met een aantal freelancers.  

Karin

In december 2002 ben ik afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Na een aantal jaren met veel plezier in de praktijk te hebben gewerkt, besloot ik om me verder toe te leggen op het revalideren van paarden met (chronische) kreupelheden en rugklachten, wat zich al of niet uit in problemen tijdens het rijden. In 2006 kwamen wij op het idee deze website te starten, omdat in de praktijk bleek dat veel vraag is naar (achtergrond)informatie over alles wat met de gezondheid van paarden te maken heeft. 

www.kvapaardenrevalidatie.nl 

Suzan

In juli 2004 ben ik afgestudeerd als dierenarts te Utrecht. Een paar jaar heb ik gewerkt in de praktijk voornamelijk in de paarden. Op dit moment ben ik werkzaam als docent diergezondheidszorg bij de hbo opleiding Dier- & Veehouderij. Ik geef bijvoorbeeld onderwijs in anatomie, fysiologie, en ziektekunde van dieren. Bij het idee van deze website was ik meteen heel erg enthousiast en heb daarom een aantal artikelen voor gezondheid van mijn paard geschreven. Inmiddels ben ik door tijdgebrek nog maar zijdelings betrokken bij de site. 

Naar boven Disclaimer Paard en Gezondheid