Dagboek van het oudere paard - Een nieuw jaar

En dan is er zo maar weer een jaar voorbij! De tijd gaat hard, zeker als je ouder wordt. Het vuurwerk viel voor mij wel mee, dat is dan wel weer een voordeel als je doof wordt. Om 12 uur krijgen we altijd veel lekkers te eten zodat we niet zo'n erg in het geknal hebben. Ik ben erg benieuwd wat het nieuwe jaar mij gaat brengen. Afgelopen jaar was best een goed jaar voor me. Een paar kleine ongemakjes maar verder geen grote problemen.

Tot nu toe had ik nog geen klagen over het weer maar nu is het toch wel koud. Ik heb buiten wel 4 dekens op! Ook kan ik niet meer naar buiten kijken als ik op stal sta. Het luik zit dicht vanwege de koude wind.

Mijn dagen slijt ik nu in de paddock met mijn 2 vrienden, alhoewel die ene is niet zo aardig tegen mij. Ik mag bijvoorbeeld nooit van dezelfde stapel hooi eten als zij. En als ik op mijn favoriete plekje sta te slapen, krijg ik ook wel eens een duw dat ik opzij moet. Ik hoor d'r dan niet aankomen, dat is dan wel weer een nadeel als je doof wordt. Gelukkig is de andere wel aardig voor me, die vindt het wel gezellig om van dezelfde stapel te eten.

Tot gauw!

Naar boven Disclaimer Paard en Gezondheid