Dagboek van het oudere paard - Introductie

Paard Lester

Mijn naam is Lester. Ik ben een ruin, vos, 4 witte benen en een witte vlek op mijn buik. Bijna 20 jaar geleden ben ik bij mijn huidige eigenaar terecht gekomen. Het is mij een raadsel waarom ze mij toen gekocht heeft want ik zag er niet uit. Ze hadden me geschoren en ik was behoorlijk mager. Bovendien was ik een luchtzuiger. Maar goed ze zal wel iets in me gezien hebben want ik ben nu al zo lang bij haar dat ik niet denk dat ze me ooit nog weg doet. Mijn verkoper, een handelaar, was mijn papieren kwijt dus niemand weet wie mijn vader en moeder zijn of hoe oud ik precies ben maar ik loop al zeker tegen de 30.

De eerste jaren heb ik op 3 verschillende stallen gestaan. De laatste 10 jaar sta ik op een klein stalletje met maar 3 andere paarden, lekker knus. Sinds een jaar of 5 ben ik met pensioen. In de zomer sta ik op een stukje wei en in de winter kan ik in een paddock.

Ouderdom komt met gebreken. Ik zal proberen regelmatig iets van me te laten horen, hoe het met me gaat, wat voor problemen je krijgt als ouder paard en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Tot gauw!

Naar boven Disclaimer Paard en Gezondheid